Open van 10u – 12u en van 13u – 17u

Openingsuren

Toonzaal Diest +32)011 58 31 25

Pelletkachels zijn op korte tijd uitgegroeid tot een ‘hot’ interieuritem. Niet toevallig, want stoken met houtpellets is duurzaam, energie- en kostbesparend. Vermogens variëren naargelang de warmtevraag van de woning, en kachels zijn er vandaag in allerlei vormen en kleuren. Ga je voor een vrijstaande kachel als accessoire voor je leefruimte of kies je voor een inbouwmodel als echt design statement in uw interieur!

Houtpellets kopen?

Goed nieuws! Er zijn opnieuw
houtpellets beschikbaar bij Gijsens.

Bestel hier

Design

Pelletkachels zijn er in alle maten en modellen en kleuren, zowel ingebouwd als vrijstaand. Van exclusieve designpareltjes tot elegant en strak, sober en tijdloos, of frivool met hippe kleuren. Voor ieder wat wils, waarbij het vermogen belangrijk is in functie van de energieprestatie van de woning (vooral isolatie).

Warmte/beleving

Net als een ‘gewone’ verwarming kunt u de pelletkachel instellen naar persoonlijke voorkeur via een afstandsbediening of de thermostaat. Het rendement van een pelletkachel ligt met 90% zeer hoog, in een goed geïsoleerde woning zijn pellets zeker een van de voordeligste brandstoffen. Evenmin heeft u last van rook of geur. Uiteraard moet u een voorraadje pellets aanleggen en regelmatig de kachel bijvullen.

Onderhoud

Om langer van het hoge rendement te genieten, moet u de kachel regelmatig een onderhoudsbeurt geven. Maar dat kan u grotendeels zelf. Assen verwijderen, de verbrandingskamer stofzuigen en het venster schoonmaken zijn bijvoorbeeld kleine klusjes. De jaarlijkse controle laat u over aan een expert, zoals G-Repair, de serviceafdeling van Gijsens.

Ecologisch

Houtpellets zijn een duurzame brandstof, en ook de verbranding van houtpellets is CO2 neutraal en produceert minder fijnstof dan een houtkachel. Dus ongetwijfeld een innovatieve, ecologisch verantwoorde wijze van verwarmen. De pelletkachel kan u bovendien aansluiten op de centrale verwarming, voor optimale inzetbaarheid.

De Gijsens score

Wat is de Gijsens score?

Wat zijn volgens uw Gijsens expert de specifieke troeven van deze haard of kachel?

Design

7/10

Warmte/beleving

9/10

Onderhoud

7/10

Ecologisch

9/10

Ontdek onze pelletkachels
in de toonzaal

Kom langs in de toonzaal of neem contact met ons op!

Toonzaal

Onze topmerken voor pelletkachels

  • Logo van RIKA
  • Logo van MCZ
  • Logo van Cadel
  • Logo van Palazetti
Naar alle merken