Gesloten

Openingsuren

Toonzaal Diest +32)011 58 31 25

Klassiek, Modern of landelijk? Een sierschouw maakt van uw haard hét pronkstuk van uw interieur. Leg uw eigen accenten met materiaal en afwerking: marmer, zand- of kalksteen, ruw of glad, …. De sierschouw is veelzijdig en geschikt voor inbouwhaarden, gashaarden, inbouwcassettes, kachels of een traditionele open haard. En dat op alle brandstoffen.

Sierschouwen Gijsens

Moderne sierschouwen

Minimalisme als uitgangspunt. De strakkere sierschouwen onder het assortiment. Ook hier is er een ruime keuze in materialen. Aluminium, glas, MDF, gelakt… om er maar een paar op te noemen. Bij Gijsens staan we u bij in uw interieur en de bouw van uw unieke moderne sierschouw.

Klassieke sierschouwen

Klassiek sierschouwen zijn iets bombastischer van aard, maar binnen het juiste interieur kunnen ze prachtig uitgewerkt worden. Ze staan garant voor een stijlvolle uitstraling binnen uw klassiek interieur. Bij Gijsens helpen we u graag verder om dit pronkstuk een prachtplaats te geven binnen uw interieur.

Landelijke sierschouwen

Bij een landelijke woning of interieur, ligt de nadruk altijd op gezelligheid. Een warme aantrekkelijke uitstraling door zachte aardse kleuren te combineren met vrolijke patronen. Een landelijke sierschouw vormt het sleutelstuk tot een landelijke uitstraling. Met het juiste design voor ogen maakt u met dit pronkstuk indruk. Bij Gijsens helpen we u dan ook graag verder.

Ontdek uw sierschouw
in onze toonzaal

Bezoek onze toonzaal

Onze Topmerken

Naar al onze merken

Het ontstaan van de sierschouw.

Het mantelstuk of schouw genaamd, is ontstaan tijdens de middeleeuwen als bescherming tegen de rook van de open vuurplaats. Door de jaren heen is de haard meer geëvolueerd tot pronk- en sierstuk. De sierelementen kunnen zelfs doorlopen tot aan het plafond. Maar met het verkleinen en optimaliseren van de haarden is het praktisch nut grotendeels verdwenen. Vandaag is de sierschouw er nog steeds en weet ze nog steeds harten te veroveren. Voor wie houdt van een pronkstuk al dan niet in combinatie met een spiegel of schilderij boven zijn haard is de sierschouw de juiste keuze.