Vandaag zijn we gesloten

Openingsuren

Toonzaal Diest +32)011 58 31 25
Een houthaard, dat is de ultieme gezelligheid van een knisperend houtvuur. Ook het rendement ligt verrassend hoog, veel hoger dan bijvoorbeeld de open haard. Als u warmloopt voor de authentieke charme en heerlijke geur van hout, kan u bij houthaarden en -kachels uw hart ophalen.

Ontdek onze houthaarden
in onze toonzaal

Bezoek onze toonzaal
Vrijstaande houthaard

Design

De klassieke houthaard op houtblokken van gietijzer of staal is een echte evergreen. Klinkt misschien wat oubollig, maar de eenvoudige en elegante designs vandaag wordt u nooit beu. De vormgeving varieert van rechthoekig en robuust tot afgerond, verfijnd en zelfs trendy-artistiek. Elke houthaard brengt harmonie tussen natuur en interieur. Je kan kiezen voor een inbouw houthaard of een vrijstaande houthaard.

Warmte/beleving

De ene houthaard is de andere niet. Een houthaard voor verwarming kiest u voor het rendement, voor een gezellige sfeer en uitstraling gaat u voor het mooiste design en vlammenbeeld. Het is de ruimte die bepaalt welk soort kachel (convectie of stralingswarmte, pellet of speksteen) die voor uw interieur is geschikt.

Onderhoud

Houthaarden zijn betrouwbaar en hebben relatief weinig onderhoud nodig, maar wel goed onderhoud. Veel kan u zelf doen, zoals de asla, ventilatieroosters en ruiten reinigen. Voor het laten vegen van de schoorsteen (eenmaal per jaar voor bijverwarming, vaker bij hoofdverwarming) doet u best een beroep op een vakman.

Ecologisch

Hout is weliswaar een duurzame brandstof, maar toch staat de houthaard vandaag in een slecht daglicht. Niet terecht. Onze haarden zijn ontwikkeld met schone en geavanceerde verbrandingssystemen die de uitstoot tot een fractie herleiden. Een houthaard heeft wel een veel hoger rendement dan een open haard. Genieten van een heerlijk houtvuur kan op een perfect verantwoorde wijze!

De Gijsens score

Wat is de Gijsens score?

Wat zijn volgens uw Gijsens expert de specifieke troeven van deze haard of kachel?

Design

9/10

Warmte/beleving

8/10

Onderhoud

7/10

Ecologisch

7/10

Onze houthaard merken

  • Logo Kalfire
  • Logo van M-design
  • Logo van Jidé
  • Barbars-Belfires Logo
  • Logo van Rais: Art of Fire
Naar alle merken