Design
Neem nu de Kamado: geen alledaagse barbecue. Door de combinatie van de ei-vorm, de regelmogelijkheden en het warmtereflecterend keramisch materiaal, kan u met zowat alle kooktechnieken aan de slag. Een buitenhaard zorgt dan weer direct voor extra sfeer met aangename warmte, zodat je langer buiten kunt zijn.
Warmte/beleving
Buiten samen rond het vuur, hout stoken en een potje koken, zalig staren in de vlammen: het haalt de oermens in ons naar boven. We voelen ons één met het leven. Van buitenmeubilair, kookgerei tot hoogwaardige accessoires van unieke eenvoud maar oogstrelend design: Gijsens biedt met de merken Jidé, OFYR en Faber de absolute top om buiten te grillen, bakken, koken, roken en stomen!
Onderhoud
Het onderhoud van de meeste buitenhaarden is beperkt, omdat ze werken op gas, met automatische ontsteking. Daardoor vraagt ook de bediening weinig aandacht en is de werking geurloos. Bij houtskool bbq’s en buitenfornuizen is natuurlijk het gebruikelijk onderhoud van toepassing.
Ecologisch
Sfeer, gezelligheid en verbondenheid: daar is het vooral om te doen is als u buiten gaat stoken en koken met hout. Bovendien een duurzaam materiaal, dat dankzij de moderne gesloten systemen geen fijnstof of CO2 meer produceert. Voor de barbecues gebruiken we bij voorkeur houtskool, maar hout kan zeker ook.
De Gijsens score
Wat is de Gijsens score?
Wat zijn volgens uw Gijsens expert de specifieke troeven van deze haard of kachel?
Design
9/10
Warmte/beleving
9/10
Onderhoud
7/10
Ecologisch
7/10