Open van 9u tot 12u

Openingsuren

Toonzaal Diest Rummen (+32)011 58 31 25

De houtpellets van Duitse topkwaliteit zijn tijdelijk niet beschikbaar. Schrijf je in op onze wachtlijst en we houden je op de hoogte.

Duitste kwaliteit houtpellets

Onze houtpellets beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen.

Levering aan huis

We leveren aan huis binnen een straal van 40km voor 45€

Gratis offerte

Vul ons online formulier en we bezorgen u een correcte offerte.

De voordelen van houtpellets

Houtpellets zijn een populaire keuze voor verwarming vanwege de vele voordelen. Ze bieden een duurzamere, hernieuwbare energiebron gemaakt van geperst zaagsel en houtafval. Houtpellets staan bekend om hun hoge energie-efficiëntie, waarbij ze meer warmte per gewichtseenheid genereren dan de meeste andere brandstoffen. Deze efficiëntie vertaalt zich in lagere verwarmingskosten, waardoor houtpellets een voordeligere keuze zijn.

Hoe worden houtpellets gemaakt en wat is de impact op het millieu?

Houtpellets worden geproduceerd uit zaagsel en houtafval, die worden gedroogd, vermalen tot een fijn poeder en vervolgens onder hoge druk samengeperst tot kleine cilindervormige pellets. De lignine (houtstof) in het hout fungeert als een natuurlijk bindmiddel, waardoor de pellets zonder toevoegingen of chemicaliën bij elkaar worden gehouden. Houtpellets hebben een kleinere ecologische voetafdruk dan fossiele brandstoffen omdat ze gemaakt zijn van hernieuwbare bronnen en tijdens de verbranding alleen evenveel CO₂ vrijgeven als de bomen tijdens hun leven hebben opgenomen.

Wat zijn de verschillende soorten houtpellets?

Er zijn twee belangrijke soorten houtpellets: premium en standaard. Premium houtpellets worden gemaakt van schoon, ontschorst hout, wat resulteert in een lagere asinhoud en minder onzuiverheden. Standaard houtpellets kunnen schors bevatten en hebben mogelijk een hogere asinhoud, waardoor ze iets minder efficiënt zijn. Beide soorten kunnen worden gebruikt voor verwarming, maar premium pellets zijn de voorkeur voor huishoudelijk gebruik vanwege de schonere verbranding en lagere onderhoudsvereisten. Bij Gijsens kan u altijd rekenen op een premium kwaliteit.

Opslag en gebruik van houtpellets.

Een goede opslag en behandeling zijn van cruciaal belang om de kwaliteit van houtpellets te behouden. Bewaar pellets op een droge, goed geventileerde plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vocht om afbraak en schimmelgroei te voorkomen. Houd ze van de grond op pallets of planken en dek ze af met een waterdicht zeil als ze buiten worden bewaard. Wanneer u houtpellets gebruikt, volg dan de richtlijnen van de fabrikant voor uw verwarmingssysteem, inclusief een tijdig onderhoud en reiniging om optimale prestaties en een lange levensduur te garanderen. Lees ook onze veelgestelde vragen.

Van boom tot warmte

Hoeveel kost een zak houtpellets?

De prijs van een zak houtpellets kan variëren afhankelijk van de kwaliteit, het merk en de locatie waar je ze koopt. Gemiddeld kost een zak houtpellets van 15 kg tussen de €5 en €10. Het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteitspellets  om een goede verbranding en efficiëntie te garanderen. Hou ook rekening met transportkosten. We leveren aan huis binnen een straal van 40km voor 45€.

 

Wat kost een zak houtpellets van 15 kg?

Zoals eerder vermeld, kan de prijs van een zak houtpellets van 15 kg variëren tussen €5 en €10. Dit is afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de pellets, het merk en waar je ze koopt. Houd er rekening mee dat de prijzen per land en regio kunnen verschillen.

 

Zal de prijs van pellets dalen?

Het is moeilijk te voorspellen of de prijs van houtpellets zal dalen, aangezien deze afhankelijk is van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, productiekosten en de prijs van concurrerende energiebronnen.

Hoe lang doe je met 15 kg houtpellets?

De duur dat je met een zak houtpellets van 15 kg kunt doen, hangt af van factoren zoals het rendement van je pelletkachel, de isolatie van je huis en de buitentemperatuur. Gemiddeld kan een 15 kg zak houtpellets ongeveer 1-3 dagen meegaan bij continu gebruik, afhankelijk van de intensiteit waarmee je stookt. Het is belangrijk om te weten dat dit slechts een schatting is en dat het kan variëren van situatie tot situatie.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn kleine, cilindervormige korrels gemaakt van geperst houtafval, zoals zaagsel en houtsnippers. Ze worden voornamelijk gebruikt als brandstof voor pelletkachels en -ketels. Houtpellets zijn een hernieuwbare energiebron en dragen bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Waar kun je houtpellets kopen?

Houtpellets zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde leveranciers, bouwmarkten, en soms bij benzinestations. Het is belangrijk om houtpellets te kopen bij een betrouwbare leverancier die gecertificeerde producten aanbiedt om de beste kwaliteit en prestaties te garanderen.

 

Hoe worden houtpellets gemaakt?

Houtpellets worden geproduceerd door een reeks stappen te doorlopen:

  • a. Verzamelen van grondstoffen: Zaagsel en houtsnippers worden verzameld uit houtverwerkingsbedrijven en zagerijen.
  • b. Drogen: Het houtafval wordt gedroogd om het vochtgehalte te verminderen, waardoor de efficiëntie van de verbranding toeneemt.
  • c. Malen: Het gedroogde houtafval wordt vermalen tot een fijne consistentie.
  • d. Persen: Het fijne houtmateriaal wordt vervolgens samengeperst onder hoge druk om de cilindervormige pellets te vormen. Er worden geen bindmiddelen of chemicaliën toegevoegd tijdens dit proces.
  • e. Koelen en verpakken: De pellets worden gekoeld om hun vorm te behouden en

Wat zijn de beste houtpellets?

De beste houtpellets zijn die met een hoge energiewaarde, laag as- en vochtgehalte, en gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Gecertificeerde houtpellets, zoals DINplus en ENplus A1, voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en bieden betere prestaties dan niet-gecertificeerde pellets. Duitse houtpellets staan bekend om hun hoge kwaliteit en consistente prestaties.