Open van 13u – 17u

Openingsuren

Toonzaal Diest +32)011 58 31 25

Ceelen 2

“Of we een onbenutte en onhandige hoek in hun leefruimte een tweede leven kunnen geven?” En of! Het onwerpteam van Gijsens wakkert maar al te graag nieuwe vuurtjes aan en bood de juiste oplossing.

In dit ontwerp is de haard dé blikvanger. Men koos bewust voor de driezijdige houthaard van Kalfire om vanuit de keuken, de zithoek en de leefruimte maximaal zicht op het betoverende vlammenspel te hebben.

De door glas omgeven houthaard is voorzien van een handige liftdeur. Deze is makkelijk te openen en blijft in elke stand hangen. Zo is hout toevoegen in de verdiepte stookbodem kinderspel en kan je de haard gedeeltelijk openzetten om te genieten van het sfeervol knisperende vuur.

Ook de design achterwand is een belangrijk sfeerbepalend element. Door de wand door te trekken tot buiten de haard ontstaat de indruk van een “echte open haard” en verdwijnt de overgang tussen haard en ombouw. De keuze voor de zwarte kleur sluit mooi aan met de vloer en geeft het geheel een industriële uitstraling.

Deze robuuste look wordt bewust verzacht met de leggers in Cleaf. De lichtere kleur en de zichtbare houtstructuren zorgen voor een warme toets. De sfeervolle ledverlichting en de  decoratieve elementen versterken deze huiselijke sfeer nog meer. Ook de fragiel ogende Calacatta keramieken sokkel brengt contrast.

De doorgetrokken sokkel wordt visueel verlengd door de liggende kast met extra opbergruimte. Door hierboven ook nog eens het TV meubel te laten zweven, gaan de hoekhaard en de TV-zone hand in hand en bekomt men een gebalanceerd geheel.

Vorige projectVolgende project